Brickyard voorziet het centrumgebied van Gemeente Heerenveen van camerahandhaving

Camerahandhaving Stadscentrum Heerenveen - Brickyard

De beweegbare verkeerspalen (pollers) die in 2006 zijn geïnstalleerd om het centrumgebied van Heerenveen autoluw te maken, worden vervangen door acht ANPR-camera’s die automatisch kentekens lezen en controleren of het voertuig gerechtigd is om het gebied binnen te rijden.

De gemeente heeft Brickyard ingeschakeld om de levering, installatie en implementatie van de camera’s en beheers software te verzorgen.
De nieuwe camera’s zullen storingen en hoge reparatiekosten van de oude pollers voorkomen, wat de veiligheid en het welzijn van de bewoners zal verbeteren.
Het privacy beleid voldoet aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Overtredingen worden geregistreerd en de kentekens van de overtreders worden maximaal vijf jaar bewaard. In de eerste week van april 2023 is de eerste cameramast geïnstalleerd op de Koemarkt in Heerenveen en de camera’s en software zijn vanaf eind van de eerste week van april live.

In beeld: Plaatsing van het eerste opstelpunt op de Koemarkt in Heerenveen op 3 april 2023.

Andere interessante artikelen:

Brickyard ontvangt definitieve gunning voor ANPR-camera’s in Nijmegen

Brickyard heeft de definitieve gunning ontvangen betreft de Europese Openbare Aanbesteding ‘Levering ANPR-camera’s, software, implementatie, beheer en onderhoud’ van gemeente Nijmegen. Om de leefbaarheid, het winkel- en verblijfsklimaat in onze steden te verbeteren én overlast te beperken, stellen negenentwintig gemeenten één of meerdere gebieden in zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Deze gebieden noemen wij een…
Bekijk het hele artikel