Brickyard voorziet het centrumgebied van Gemeente Heerenveen van camerahandhaving

Camerahandhaving Stadscentrum Heerenveen - Brickyard

De beweegbare verkeerspalen (pollers) die in 2006 zijn geïnstalleerd om het centrumgebied van Heerenveen autoluw te maken, worden vervangen door acht ANPR-camera’s die automatisch kentekens lezen en controleren of het voertuig gerechtigd is om het gebied binnen te rijden.

De gemeente heeft Brickyard ingeschakeld om de levering, installatie en implementatie van de camera’s en beheers software te verzorgen.
De nieuwe camera’s zullen storingen en hoge reparatiekosten van de oude pollers voorkomen, wat de veiligheid en het welzijn van de bewoners zal verbeteren.
Het privacy beleid voldoet aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Overtredingen worden geregistreerd en de kentekens van de overtreders worden maximaal vijf jaar bewaard. In de eerste week van april 2023 is de eerste cameramast geïnstalleerd op de Koemarkt in Heerenveen en de camera’s en software zijn vanaf eind van de eerste week van april live.

In beeld: Plaatsing van het eerste opstelpunt op de Koemarkt in Heerenveen op 3 april 2023.

Andere interessante artikelen:

Oostzaan past als eerste gemeente de handhavingsmethode “Bestuurlijke Boete Overlast Openbare Ruimte (BBOOR)” toe op handhaving van Sluipverkeer

Vanaf 31 mei verloopt de handhaving van het inrijverbod op de Kerkstraat en de Haal in Oostzaan via het proces “Bestuurlijke Boete Overlast Openbare Ruimte (BBOOR)”. De boetes worden dan niet meer uitgeschreven door het CJIB. Dit besluit is genomen nadat de gemeenteraad in november 2022 heeft ingestemd met het uitbreiden van de Algemene Plaatselijke…
Bekijk het hele artikel
Camerahandhaving in oostzaan - BBOOR
Benno-Freriks

Benno Freriks

Account Manager Handhaving

Benno is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Benno terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement

Stanley-de-Rotte_contact

Stanley de Rotte

Account Manager Enforcement

Stanley is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Stanley terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement