Brickyard voorziet het centrumgebied van Gemeente Heerenveen van camerahandhaving

Camerahandhaving Stadscentrum Heerenveen - Brickyard

De beweegbare verkeerspalen (pollers) die in 2006 zijn geïnstalleerd om het centrumgebied van Heerenveen autoluw te maken, worden vervangen door acht ANPR-camera’s die automatisch kentekens lezen en controleren of het voertuig gerechtigd is om het gebied binnen te rijden.

De gemeente heeft Brickyard ingeschakeld om de levering, installatie en implementatie van de camera’s en beheers software te verzorgen.
De nieuwe camera’s zullen storingen en hoge reparatiekosten van de oude pollers voorkomen, wat de veiligheid en het welzijn van de bewoners zal verbeteren.
Het privacy beleid voldoet aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Overtredingen worden geregistreerd en de kentekens van de overtreders worden maximaal vijf jaar bewaard. In de eerste week van april 2023 is de eerste cameramast geïnstalleerd op de Koemarkt in Heerenveen en de camera’s en software zijn vanaf eind van de eerste week van april live.

In beeld: Plaatsing van het eerste opstelpunt op de Koemarkt in Heerenveen op 3 april 2023.

Andere interessante artikelen:

Start van de ‘Landelijke Uitrol Flitscamera’s op overwegen’

Op 17 januari 2024 hebben Harro Homan (Regiodirecteur Randstand Noord) van ProRail en Wethouder Julie d’Hondt van gemeente Bunnik het startsein gegeven voor de ‘Landelijke Uitrol Flitscamera’s op overwegen’. Met trots kunnen wij melden dat vanaf 1 februari 2024 in Bunnik, de eerste van 44 spoorwegovergangen gaat worden gehandhaafd met behulp van de door Brickyard…
Bekijk het hele artikel
Flitscamers - camarahandhaving Spoorwegovergang Bunnik