RTL Nieuws belicht aanpak van sluipverkeer in Gemeente Vijfheerenlanden

camerahandhaving + bollard (Poller)

RTL Nieuws heeft recent aandacht besteed aan de maatregelen die de Gemeente Vijfheerenlanden heeft genomen om de problematiek rondom sluipverkeer aan te pakken.

Naarmate het sluipverkeer tussen Vianen en Lexmond toenam, kwam niet alleen de leefbaarheid, maar ook de bereikbaarheid van hulpdiensten in het gedrang. Als reactie hierop heeft de gemeente in samenwerking met Brickyard een geavanceerde oplossing geïmplementeerd: ANPR-camera’s gekoppeld aan handhavingssoftware. Deze technologie maakt het mogelijk om, gedurende de avondspits, effectief te handhaven op inrijverboden.

Met ons camerahandhavingssysteem, dat op 1 juli operationeel is, wordt het sluipverkeer teruggedrongen. Bestuurders die zonder ontheffing de sluiproutes tussen Vianen en Lexmond berijden, ontvangen een boete.

Via deze link lees en bekijk je het volledige nieuwsitem van RTL Nieuws.

Heeft u ook interesse in camerahandhaving? Neem gerust contact met ons op.

Andere interessante artikelen:

Gemeente Beverwijk kiest voor efficiënter handhaven met Scanauto en Software van Brickyard

Beverwijk is een stad met een rijke geschiedenis en staat onder andere bekend om de grootste overdekte markt van Europa, de Bazaar. De stad biedt diverse parkeervoorzieningen, waaronder ruim 2.000 parkeerplaatsen in het centrum en meerdere parkeerterreinen rond de Bazaar. Tot voor kort werden parkeercontroles handmatig uitgevoerd, waarbij controleurs fysiek door de stad liepen om…
Bekijk het hele artikel