Uitbreiding van camerahandhaving in de Gemeente Rijswijk!

Uitbreiding van camerahandhaving in Rijswijk

Na de oplevering begin 2022 van het camerahandhaafsysteem voor de milieuzone in Rijswijk heeft Brickyard het voetgangersgebied Oud Rijswijk en de Bogaard nu ook voorzien van camerahandhaving ter vervanging van de oude bollards. Het oude systeem met bollards was einde technische levensduur en aan vernieuwing toe. De kentekencamera’s vervangen de bollards (pollers) bij de stadsafsluitingen van de voetgangersgebieden. De venstertijden en de regels voor een ontheffing blijven intact. De eerste weken geldt een gewenningsperiode. Rij je onterecht het voetgangersgebied in, dan krijg je in deze eerste periode een waarschuwingsbrief. Na deze periode krijg je bij een overtreding automatisch een beschikking via het CJIB opgestuurd.

Groot voordeel van camerahandhaving ten opzichte van bollards is dat er nu ook gehandhaafd kan worden op brom- en snorfietsen. In de vorige situatie met bollards konden brom- en snorfietsen alsnog het gebied binnenrijden door eenvoudig de bollards te passeren. Hierdoor ontstaat er een voetgangersvriendelijk gebied voor het winkelend publiek.

Andere interessante artikelen:

Brickyard wint de aanbesteding van de gemeente Groningen voor handhaving door cameratoezicht

In grote delen van de Groningse binnenstad gelden al jarenlang venstertijden. Per september 2022 heeft er een uitbreiding van het venstertijdengebied plaatsgevonden en mogen vracht- en bestelauto’s dit gebied alleen tussen 05.00 uur en 12.00 uur inrijden en vanaf 2025 mag dit ook nog eens alleen met een voertuig zonder uitstoot van schadelijke gassen. Met…
Bekijk het hele artikel
Camerahandhaving in Ggoningen met ANPR-camera's en handhaaf software van Brickyard
Benno-Freriks

Benno Freriks

Account Manager Handhaving

Benno is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Benno terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement

Stanley-de-Rotte_contact

Stanley de Rotte

Account Manager Enforcement

Stanley is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Stanley terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement