Uitbreiding van camerahandhaving in de Gemeente Rijswijk!

Uitbreiding van camerahandhaving in Rijswijk

Na de oplevering begin 2022 van het camerahandhaafsysteem voor de milieuzone in Rijswijk heeft Brickyard het voetgangersgebied Oud Rijswijk en de Bogaard nu ook voorzien van camerahandhaving ter vervanging van de oude bollards. Het oude systeem met bollards was einde technische levensduur en aan vernieuwing toe. De kentekencamera’s vervangen de bollards (pollers) bij de stadsafsluitingen van de voetgangersgebieden. De venstertijden en de regels voor een ontheffing blijven intact. De eerste weken geldt een gewenningsperiode. Rij je onterecht het voetgangersgebied in, dan krijg je in deze eerste periode een waarschuwingsbrief. Na deze periode krijg je bij een overtreding automatisch een beschikking via het CJIB opgestuurd.

Groot voordeel van camerahandhaving ten opzichte van bollards is dat er nu ook gehandhaafd kan worden op brom- en snorfietsen. In de vorige situatie met bollards konden brom- en snorfietsen alsnog het gebied binnenrijden door eenvoudig de bollards te passeren. Hierdoor ontstaat er een voetgangersvriendelijk gebied voor het winkelend publiek.

Andere interessante artikelen:

GEMEENTE DELFT KIEST VOOR TOTALE PRODUCTAANBOD BRICKYARD

Met grote trots delen wij mee dat wij officieel zijn gestart met het leveren van onze backoffice voor de scanauto in Delft via ParkerenDelft. In de gemeente Delft reed al een scanauto van onze partner ARVOO Imaging Products BV en leveren en onderhouden wij zelf al jaren met succes én genoegen ons camerahandhavingssysteem. Naast deze…
Bekijk het hele artikel