Uitbreiding van camerahandhaving in de Gemeente Rijswijk!

Uitbreiding van camerahandhaving in Rijswijk

Na de oplevering begin 2022 van het camerahandhaafsysteem voor de milieuzone in Rijswijk heeft Brickyard het voetgangersgebied Oud Rijswijk en de Bogaard nu ook voorzien van camerahandhaving ter vervanging van de oude bollards. Het oude systeem met bollards was einde technische levensduur en aan vernieuwing toe. De kentekencamera’s vervangen de bollards (pollers) bij de stadsafsluitingen van de voetgangersgebieden. De venstertijden en de regels voor een ontheffing blijven intact. De eerste weken geldt een gewenningsperiode. Rij je onterecht het voetgangersgebied in, dan krijg je in deze eerste periode een waarschuwingsbrief. Na deze periode krijg je bij een overtreding automatisch een beschikking via het CJIB opgestuurd.

Groot voordeel van camerahandhaving ten opzichte van bollards is dat er nu ook gehandhaafd kan worden op brom- en snorfietsen. In de vorige situatie met bollards konden brom- en snorfietsen alsnog het gebied binnenrijden door eenvoudig de bollards te passeren. Hierdoor ontstaat er een voetgangersvriendelijk gebied voor het winkelend publiek.

Andere interessante artikelen:

Gemeente Leiden breidt de fiscale handhaving verder uit met een tweede scanauto van Brickyard

In de gemeente Leiden rijdt al een scanauto voor de fiscale handhaving vanaf 2017. Brickyard heeft kortgeleden de tweede scanauto geleverd aan gemeente Leiden. De tweede scanauto was noodzakelijk vanwege de uitbreiding van de betaald parkeren zone. Aan het randgebied van de huidige betaald parkeren zone, was sprake van hoge parkeerdruk. Door het invoeren van…
Bekijk het hele artikel
Brickyard scanaoto's in Leiden - parkeerhandhaving
Benno

Benno Freriks

Account Manager

Benno is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Benno terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement

Stanley

Stanley de Rotte

Account Manager

Stanley is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Stanley terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement