Oostzaan past als eerste gemeente de handhavingsmethode “Bestuurlijke Boete Overlast Openbare Ruimte (BBOOR)” toe op handhaving van Sluipverkeer

Camerahandhaving in oostzaan - BBOOR

Vanaf 31 mei verloopt de handhaving van het inrijverbod op de Kerkstraat en de Haal in Oostzaan via het proces “Bestuurlijke Boete Overlast Openbare Ruimte (BBOOR)”. De boetes worden dan niet meer uitgeschreven door het CJIB. Dit besluit is genomen nadat de gemeenteraad in november 2022 heeft ingestemd met het uitbreiden van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarin overlastgevend sluipverkeer is opgenomen als iets wat voorkomen moet worden.

In 2019 heeft @Brickyard al de plaatsing van de huidige camera’s met handhavingssoftware verzorgd en wij zijn blij dat wij nu gemeente Oostzaan hebben kunnen ondersteunen met onze expertise en ervaring met andere gemeenten. Wij zijn trots een bijdrage te hebben geleverd bij de inrichting van dit handhavingsproces.

Voor het volledig geautomatiseerd verwerken van bestuurlijke boetes vanuit camerahandhaving, werkt Brickyard samen met @Cannock Chase Public (CCP) als verwerkende instantie, CCP handelt voor gemeenten vervolgens ook de bezwaar- en beroepzaken af.

Ook geïnteresseerd in de toepassing van BBOOR op camerahandhaving? Laat je contactgegevens achter.

In beeld: Oostzaan

Andere interessante artikelen:

Brickyard voorziet het centrumgebied van Gemeente Heerenveen van camerahandhaving

De beweegbare verkeerspalen (pollers) die in 2006 zijn geïnstalleerd om het centrumgebied van Heerenveen autoluw te maken, worden vervangen door acht ANPR-camera’s die automatisch kentekens lezen en controleren of het voertuig gerechtigd is om het gebied binnen te rijden. De gemeente heeft Brickyard ingeschakeld om de levering, installatie en implementatie van de camera’s en beheers…
Bekijk het hele artikel
Camerahandhaving Stadscentrum Heerenveen - Brickyard
Benno-Freriks

Benno Freriks

Account Manager Handhaving

Benno is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Benno terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement

Stanley-de-Rotte_contact

Stanley de Rotte

Account Manager Enforcement

Stanley is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Stanley terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement