Oostzaan past als eerste gemeente de handhavingsmethode “Bestuurlijke Boete Overlast Openbare Ruimte (BBOOR)” toe op handhaving van Sluipverkeer

Camerahandhaving in oostzaan - BBOOR

Vanaf 31 mei verloopt de handhaving van het inrijverbod op de Kerkstraat en de Haal in Oostzaan via het proces “Bestuurlijke Boete Overlast Openbare Ruimte (BBOOR)”. De boetes worden dan niet meer uitgeschreven door het CJIB. Dit besluit is genomen nadat de gemeenteraad in november 2022 heeft ingestemd met het uitbreiden van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), waarin overlastgevend sluipverkeer is opgenomen als iets wat voorkomen moet worden.

In 2019 heeft @Brickyard al de plaatsing van de huidige camera’s met handhavingssoftware verzorgd en wij zijn blij dat wij nu gemeente Oostzaan hebben kunnen ondersteunen met onze expertise en ervaring met andere gemeenten. Wij zijn trots een bijdrage te hebben geleverd bij de inrichting van dit handhavingsproces.

Voor het volledig geautomatiseerd verwerken van bestuurlijke boetes vanuit camerahandhaving, werkt Brickyard samen met @Cannock Chase Public (CCP) als verwerkende instantie, CCP handelt voor gemeenten vervolgens ook de bezwaar- en beroepzaken af.

Ook geïnteresseerd in de toepassing van BBOOR op camerahandhaving? Laat je contactgegevens achter.

In beeld: Oostzaan

Andere interessante artikelen:

Gemeente Leiden breidt de fiscale handhaving verder uit met een tweede scanauto van Brickyard

In de gemeente Leiden rijdt al een scanauto voor de fiscale handhaving vanaf 2017. Brickyard heeft kortgeleden de tweede scanauto geleverd aan gemeente Leiden. De tweede scanauto was noodzakelijk vanwege de uitbreiding van de betaald parkeren zone. Aan het randgebied van de huidige betaald parkeren zone, was sprake van hoge parkeerdruk. Door het invoeren van…
Bekijk het hele artikel
Brickyard scanaoto's in Leiden - parkeerhandhaving
Benno

Benno Freriks

Account Manager

Benno is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Benno terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement

Stanley

Stanley de Rotte

Account Manager

Stanley is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Stanley terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement