Camerahandhaving zorgt voor ‘minder overlast in Huygenskwartier’

Voorburg-minder-overlast

Eind 2018 heeft Brickyard handhavingscamera’s geplaatst bij het Huygenskwartier in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het doel van de camera’s was om automobilisten en scooterrijders te weren uit het voetgangersgebied in het centrum van Voorburg – het Huygenskwartier. Een jaar later heeft de gemeente geconstateerd dat een succesvolle gedragsverandering heeft plaats gevonden en dat het aantal snorfietsers in het centrum met ongeveer 70% is afgenomen.

Zoals bovengenoemd, zijn de camera’s in het eind van 2018 geplaatst, enkele maanden later - februari 2019 - zijn deze camera’s begonnen met handhaven. Deze camera’s vervingen een ouderwets bollard systeem, dit systeem werkte niet naar wens en vereiste ook overbodig duur onderhoud. De bestuurders kregen bij de eerste overtreding een waarschuwingsbrief, daarna werden er pas boetes uitgedeeld, zodat de bewoners eerst goed op de hoogte gesteld waren. Volgens het Voorburgs Dagblad zijn er tot 31 oktober 2019 in totaal bijna 4.500 boetes uitgeschreven, waarvan ongeveer 2.500 aan brom- en snorfietsers.

Wethouder van Eekelen (Huygenskwartier) is eind 2019 in gesprek gegaan met het Voorburgs Dagblad, in dit gesprek zegt hij dat bewoners en ondernemers echt minder last ervaren van auto’s en scooters in het voetgangersgebied. “Dit is positief, minder verkeer in het voetgangersgebied maakt het Huygenskwartier nog aantrekkelijker voor bezoekers en bewoners.” Aldus wethouder van Eekelen.

Lees het volledige artikel van Voorburgs Dagblad hier.

Andere interessante artikelen:

Gemeente Leiden breidt de fiscale handhaving verder uit met een tweede scanauto van Brickyard

In de gemeente Leiden rijdt al een scanauto voor de fiscale handhaving vanaf 2017. Brickyard heeft kortgeleden de tweede scanauto geleverd aan gemeente Leiden. De tweede scanauto was noodzakelijk vanwege de uitbreiding van de betaald parkeren zone. Aan het randgebied van de huidige betaald parkeren zone, was sprake van hoge parkeerdruk. Door het invoeren van…
Bekijk het hele artikel
Brickyard scanaoto's in Leiden - parkeerhandhaving
Benno

Benno Freriks

Account Manager

Benno is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Benno terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement

Stanley

Stanley de Rotte

Account Manager

Stanley is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt. Je kunt bij Stanley terecht voor een doordacht antwoord over:

Parkeerhandhaving

Camerahandhaving

Scanauto’s

Desktop Enforcement