Camerahandhaving zorgt voor ‘minder overlast in Huygenskwartier’

Voorburg-minder-overlast

Eind 2018 heeft Brickyard handhavingscamera’s geplaatst bij het Huygenskwartier in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het doel van de camera’s was om automobilisten en scooterrijders te weren uit het voetgangersgebied in het centrum van Voorburg – het Huygenskwartier. Een jaar later heeft de gemeente geconstateerd dat een succesvolle gedragsverandering heeft plaats gevonden en dat het aantal snorfietsers in het centrum met ongeveer 70% is afgenomen.

Zoals bovengenoemd, zijn de camera’s in het eind van 2018 geplaatst, enkele maanden later - februari 2019 - zijn deze camera’s begonnen met handhaven. Deze camera’s vervingen een ouderwets bollard systeem, dit systeem werkte niet naar wens en vereiste ook overbodig duur onderhoud. De bestuurders kregen bij de eerste overtreding een waarschuwingsbrief, daarna werden er pas boetes uitgedeeld, zodat de bewoners eerst goed op de hoogte gesteld waren. Volgens het Voorburgs Dagblad zijn er tot 31 oktober 2019 in totaal bijna 4.500 boetes uitgeschreven, waarvan ongeveer 2.500 aan brom- en snorfietsers.

Wethouder van Eekelen (Huygenskwartier) is eind 2019 in gesprek gegaan met het Voorburgs Dagblad, in dit gesprek zegt hij dat bewoners en ondernemers echt minder last ervaren van auto’s en scooters in het voetgangersgebied. “Dit is positief, minder verkeer in het voetgangersgebied maakt het Huygenskwartier nog aantrekkelijker voor bezoekers en bewoners.” Aldus wethouder van Eekelen.

Lees het volledige artikel van Voorburgs Dagblad hier.

Andere interessante artikelen:

RTL Nieuws belicht aanpak van sluipverkeer in Gemeente Vijfheerenlanden

RTL Nieuws heeft recent aandacht besteed aan de maatregelen die de Gemeente Vijfheerenlanden heeft genomen om de problematiek rondom sluipverkeer aan te pakken. Naarmate het sluipverkeer tussen Vianen en Lexmond toenam, kwam niet alleen de leefbaarheid, maar ook de bereikbaarheid van hulpdiensten in het gedrang. Als reactie hierop heeft de gemeente in samenwerking met Brickyard…
Bekijk het hele artikel
camerahandhaving + bollard (Poller)