Brickyard laat open straatbeeld terugkeren op Escamplaan in Den Haag

3

Gemeente Den Haag heeft in 2023 de twee pollers op de Escamplaan nabij het Hagaziekenhuis verwijderd en vervangen door ANPR-camera’s met bijbehorende handhavingssoftware van Brickyard. Het camerahandhavingssysteem is sinds eind februari 2024 in werking.

De pollers op de Escamplaan zijn meerdere keren het gesprek van de dag geweest. Maar liefst vijftig automobilisten zagen de geslotenverklaringen aan de Escamplaan over het hoofd. Zij werden abrupt tot stilstand gebracht door één van de pollers.

Om een leefbare verkeersituatie te creëren en hoge uitgaven aan schadeherstel te voorkomen heeft de gemeente besloten om de fysieke afsluitingen te verwijderen en te vervangen voor het camerahandhavingssysteem van Brickyard.

Met het camerahandhavingssysteem worden ongewenste weggebruikers doormiddel van bebording en camera’s geweerd. Doordat er geen fysieke afsluiting is, keert een open straatbeeld terug en behoort aanrijdgevaar tot het verleden. Een ander (groot) voordeel is dat hulpdiensten én het openbaar vervoer ongehinderd door kunnen rijden.

Sinds eind februari 2024 is onze handhavingsoplossing, bestaande uit ANPR-camera’s en handhavingssoftware, in Den Haag actief. Om aan de nieuwe verkeerssituatie te wennen hebben automobilisten en motorrijders, die in de eerste maand zijn doorgereden, alleen een waarschuwing ontvangen. Ondertussen is deze periode verstreken en worden overtreders door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) geconfronteerd met een beschikking.

Meer weten over ons camerahandhavingssysteem en de mogelijke toepassingsgebieden? Stuur ons een e-mail via info@brickyard.eu.

Andere interessante artikelen:

Brickyard ontvangt definitieve gunning voor ANPR-camera’s in Nijmegen

Brickyard heeft de definitieve gunning ontvangen betreft de Europese Openbare Aanbesteding ‘Levering ANPR-camera’s, software, implementatie, beheer en onderhoud’ van gemeente Nijmegen. Om de leefbaarheid, het winkel- en verblijfsklimaat in onze steden te verbeteren én overlast te beperken, stellen negenentwintig gemeenten één of meerdere gebieden in zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Deze gebieden noemen wij een…
Bekijk het hele artikel