Scanauto

Heb je een vraag in de categorie Scanauto? Hieronder vind je de meest gestelde vragen met betrekking tot Scanauto. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Waar worden scanauto’s voor gebruikt?
Scanauto's worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals: verifiëren van betaald parkeren (Fiscaal parkeren) en Mulder handhaving zoals: Signalering fout parkeren op: taxi standplaatsen, Korte-parkeerduur plekken zoals kiss & ride parkeerplaatsen, laden & lossen, Parkeerplaatsen voor gehandicapten, Controle blauwe zone, Handhaving van milieuzones (pilot), Handhaving van parkeerplaatsen bedoeld voor opladen van volledig-elektrische voertuigen
Wat is een scanauto?
Een scanauto is deels aangepast regulier voertuig met een scanunit wat is uitgerust met onder andere een ANPR-camerasysteem, een zeer accurate GPS-unit en panoramacamera’s.
Is een scanauto duur??
Nee. Het is niet nodig dat de gemeente de scanauto zelf aanschaft. Via Brickyard zijn er verschillende mogelijkheden voor de gemeente om gebruik te maken van een scanauto, zonder deze zelf aan te schaffen. Denk aan time sharing van het scanvoertuig, huren, leasen of kopen is uiteraard ook mogelijk.
Is de technologie van scanauto’s betrouwbaar?
Wat is een scanauto en hoe werkt het?
Scanauto's zijn speciaal ontwikkelde auto's die zijn uitgerust met apparatuur om het kenteken van voertuigen te scannen en te verwerken. Dit maakt het mogelijk om real-time informatie te verzamelen over het parkeergedrag van voertuigen, wat weer leidt tot efficiënter en effectiever parkeerhandhaving.