Gemeente Beverwijk kiest voor efficiënter handhaven met Scanauto en Software van Brickyard

Beverwijk Scanauto

Beverwijk is een stad met een rijke geschiedenis en staat onder andere bekend om de grootste overdekte markt van Europa, de Bazaar. De stad biedt diverse parkeervoorzieningen, waaronder ruim 2.000 parkeerplaatsen in het centrum en meerdere parkeerterreinen rond de Bazaar.
Tot voor kort werden parkeercontroles handmatig uitgevoerd, waarbij controleurs fysiek door de stad liepen om parkeerders zonder parkeerrecht op te sporen en te beboeten. Om efficiënter te handhaven in de parkeerzones Beverwijk Centrum, sector Theater en sector Bazaar, zocht de gemeente naar een oplossing.
Om deze uitdaging aan te gaan, heeft de gemeente Beverwijk besloten een pilotproject te starten met de inzet van een scanauto, uitgerust met geavanceerde software van Brickyard.

De Scanauto
De scanauto is speciaal ontworpen om snel en efficiënt grote hoeveelheden kentekens te scannen. Het voertuig is uitgerust met speciale camera’s die gebruik maken van ANPR-techniek (Automatic Number Plate Recognition). Deze technologie detecteert en leest automatisch de kentekens van voertuigen terwijl de scanauto door de straten rijdt.
Nadat de kentekens zijn gelezen, worden de gegevens doorgestuurd naar de handhavingssoftware van Brickyard. Hier worden de kentekens vergeleken en verrijkt met informatie uit verschillende databases. Er wordt nagegaan of het voertuig een geldig parkeerrecht heeft en welk type voertuig het betreft. Op basis van deze gegevens kan er snel en efficiënt een beslissing worden genomen over verdere verwerking en opvolging van de gescande kentekens.

Na succesvolle testperiode, nu volledig operationeel
Sinds 25 juni zet de Gemeente Beverwijk de scanauto officieel in voor parkeerhandhaving in het centrum. Na een succesvolle testperiode, waarin er nog geen boetes werden opgelegd, is de Scanauto nu volledig operationeel voor de pilot. De auto is uitgerust met de geavanceerde ScanGenius technologie van ARVOO. Deze technologie wordt ondersteund door de intuïtieve backoffice en handhavingssoftware van Brickyard. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door onze opdrachtgever P1.

Voordelen van de Scanauto
De introductie van de scanauto heeft een aantal voordelen:
• Efficiëntie: De scanauto kan grote gebieden snel scannen, waardoor handhavers efficiënter kunnen werken.
• Innovatie: Dankzij de nieuwste technologieën van ARVOO en de ondersteunende software van Brickyard, blijft Beverwijk vooroplopen in parkeerbeheer.
• Naleving en Betalingsbereidheid: Door de verhoogde aanwezigheid van de scanauto neemt de naleving van parkeerregels toe, wat leidt tot een hogere betalingsbereidheid bij automobilisten.
• Samenwerking: De langdurige samenwerking tussen Brickyard, ARVOO en P1 toont aan hoe gezamenlijke inspanningen kunnen leiden tot succesvolle implementaties van moderne oplossingen.

Een Succesvolle Toekomst
Hoewel foutparkeren nog door controleurs wordt beoordeeld, stelt de scanauto P1 in staat om sneller en effectiever te werken. Dit pilotproject is een belangrijke stap vooruit in het moderniseren en het verbeteren van de parkeerervaring in Beverwijk.

Wilt u meer weten over de inzet van de Scanauto? Stuur ons een e-mail via info@brickyard.eu. Wij komen ook graag eens bij u langs om hierover van gedachten te wisselen.

Andere interessante artikelen:

RTL Nieuws belicht aanpak van sluipverkeer in Gemeente Vijfheerenlanden

RTL Nieuws heeft recent aandacht besteed aan de maatregelen die de Gemeente Vijfheerenlanden heeft genomen om de problematiek rondom sluipverkeer aan te pakken. Naarmate het sluipverkeer tussen Vianen en Lexmond toenam, kwam niet alleen de leefbaarheid, maar ook de bereikbaarheid van hulpdiensten in het gedrang. Als reactie hierop heeft de gemeente in samenwerking met Brickyard…
Bekijk het hele artikel
camerahandhaving + bollard (Poller)