Camerahandhaving verhelpt problemen bij bussluis in Breda

Bebording-Houtmarkt-Wesley-van-der-Linde

Sinds jaar en dag heeft de gemeente Breda een hoofdpijndossier gehad aan de bussluis bij de Houtmarkt. De ouderwetse installatie had een eigen leven en was daardoor onvoorspelbaar, gevaarlijk en erg duur voor de gemeente. De bollard ging namelijk regelmatig kapot en veroorzaakte zelfs schade aan politievoertuigen en bussen. Brickyard heeft dit probleem opgelost met slimme camerahandhaving.

Afgelopen vrijdag – 29 november 2019 – is het camerahandhaafsysteem bij de Houtmarkt online gegaan. De fysieke barrières die de ongelukken veroorzaakte zijn nu weggehaald, hierdoor worden de kosten – voor de gemeente – lager en de zorgen minder. Zo is in 2013 berekend dat de reparatiekosten meer dan één miljoen euro betroffen in ongeveer twintig jaar tijd. Doordat camerahandhaving grotendeels een softwareoplossing is, in combinatie met de Brickyard onderhoudsvrije camera, zijn de hoge reparatiekosten niet meer van toepassing. Het is een waterdichte oplossing die alle overtredingen bij de bussluis registreert.

Wethouder Boaz Adank verwacht dat het camerahandhaafsysteem het aantal ongewenste verkeersbewegingen flink terug laat lopen, zegt hij in een gesprek met BN DeStem. Er is volgens Adank ondertussen genoeg ervaring opgedaan met het inzetten van camera’s in de handhaving en was dit de juiste stap voor een veiliger en leefbaarder Breda.

Lees het volledige artikel van BN DeStem hier. Foto: Wesley van der Linde

Andere interessante artikelen:

Brickyard laat open straatbeeld terugkeren op Escamplaan in Den Haag

Gemeente Den Haag heeft in 2023 de twee pollers op de Escamplaan nabij het Hagaziekenhuis verwijderd en vervangen door ANPR-camera’s met bijbehorende handhavingssoftware van Brickyard. Het camerahandhavingssysteem is sinds eind februari 2024 in werking. De pollers op de Escamplaan zijn meerdere keren het gesprek van de dag geweest. Maar liefst vijftig automobilisten zagen de geslotenverklaringen aan de…
Bekijk het hele artikel