JA! Een scanauto voor uw gemeente is WEL mogelijk!

Brickyard scanauto Eindhoven

Over Brickyard

Brickyard stond aan de wieg van de ontwikkeling van kentekencamera-handhaving in Nederland. Al sinds 2013 implementeren wij kenteken-camerasystemen bij gemeenten voor het handhaven op betaald parkeren en op het handhaven van auto- en brom/ snorfietsluwe binnensteden, bussluizen en sluipverkeer.

Op dit moment zijn onze kenteken-camerasystemen in meer dan 35 gemeenten in Nederland actief voor de diverse handhavingstoepassingen. Sinds 2015 hebben we deze expertise uitgebreid met de uitrol en implementatie van scanauto’s, deze expertise hebben we opgebouwd bij 9 gemeenten waar nu Veenendaal aan is toegevoegd.

Wij hebben de ontwikkeling, het testen en onderhoud van de benodigde software voor scanauto’s en kenteken-camerasystemen, inclusief de bijbehorende backoffice voor 100% in eigen beheer.

De uitvraag van de gemeente Veenendaal

De gemeente Veenendaal heeft in 2021 een uitvraag heeft gedaan waarbij niet de scanauto als product maar de scanauto als dienstverlening op basis van KPI, werd gevraagd.

Van de 4943 gereguleerde parkeerplekken in gemeente Veenendaal bestaat 40% uit straatparkeren, 20% uit vergunningsgebieden en 40% uit garage parkeerplekken., verdeeld over 4 parkeerterreinen.

Dit om u een idee te geven van de aard en omvang van het parkeerareaal van Veenendaal.

De oplossing van Brickyard

In de basis levert Brickyard met de scanauto, al een zeer complete handhavingsoplossing die de gemeente op meerdere niveaus ontzorgt. De gemeente schaft echter niet slechts een scanauto aan maar veel meer dan dat.

Zo realiseert Brickyard onder andere:

  • De noodzakelijke koppelingen ten behoeve van de gemeente. Denk aan GEO-kaarten, NPR, handhavingssystemen, koppelingen met derden…
  • Een gebruiksvriendelijke en efficiënte backoffice voor de BOA die wordt ingericht voor Desktop Enforcement, wat minder opvolging op straat noodzakelijk maakt
  • Planningstools voor onder andere route-optimalisatie tbv de scanauto
  • Een accurate, betrouwbare scanoplossing en locatiebepaling. Dit voorkomt overbodige boetes en bezwaarschriften en vergroot draagvlak bij handhavers en parkeerders
  • Uitgebreide rapportage functionaliteiten, desgewenst op maat. Zo kan bijvoorbeeld worden gerapporteerd op de bezettings- en betalingsgraad over een gegeven periode
  • Een beveiligd software platform wat ervoor zorgt de verkregen data beschermd is, volgens de hoogste standaarden

Brickyard levert naast hardware en software ook de mensen om de inzet van de 100% elektrische scanauto ten behoeve van parkeerhandhaving optimaal te sturen. Denk aan een chauffeur, projectleider, projectcoördinator en consultant! Dit kwartet zorgt voor optimale inzet van de scanauto met een maximaal bereik, waarbij doelstelling is om de door de gemeente Veenendaal gewenste KPI’s te realiseren.

Als laatste en misschien wel het belangrijkste: Uniek van de gekozen oplossing is dat de gemeente zelf achter de spreekwoordelijke knoppen blijft zitten. De Boa sanctioneert in dit proces ALTIJD zelf. De gemeente Veenendaal houdt derhalve de regie in eigen hand. Om gebruik te maken van deze nieuwe aanpak, hoeft de gemeente geen product af te nemen maar neemt men een dienst af.

Brickyard en Veenendaal slaan hiermee samen een nieuwe weg in om de inzet van een scanauto in kleine en middelgrote steden te implementeren en optimaliseren. De gekozen oplossing maakt het nu ook voor middelgrote steden rendabel om voor een scanauto te kiezen.

Bent u ook geïnteresseerd in onze oplossing, of wilt u op de hoogte blijven van de doorontwikkeling welke wij medio 2022 samen met Veenendaal gaan doorvoeren, bel ons dan of stuur ons een e-mail.

Andere interessante artikelen:

Brickyard ontvangt definitieve gunning voor ANPR-camera’s in Nijmegen

Brickyard heeft de definitieve gunning ontvangen betreft de Europese Openbare Aanbesteding ‘Levering ANPR-camera’s, software, implementatie, beheer en onderhoud’ van gemeente Nijmegen. Om de leefbaarheid, het winkel- en verblijfsklimaat in onze steden te verbeteren én overlast te beperken, stellen negenentwintig gemeenten één of meerdere gebieden in zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Deze gebieden noemen wij een…
Bekijk het hele artikel