Drie redenen waarom scan auto’s nog populairder worden

Scan-auto-populair

Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid, zegt dat scan auto’s “nog véél populairder gaan worden” en dat het vooral interessant is voor steden met meer dan 100.000 inwoners. De transportdeskundige geeft drie belangrijke redenen die de groei uitleggen.

Als Hoogleraar Transportbeleid heeft Bert van Wee een artikel in het AD geschreven over de efficiency van scan auto's en waarom deze alleen maar meer gebruikt gaan worden. Zo legt hij uit dat de gemiddelde scans per uur, van een scan auto, rond de 2.000 ligt en van een handhaver die het handmatig doet rond de 70. Daarnaast verdrievoudigd het aantal boetes op parkeren in sommige gemeentes, wat betekent dat er meer geld binnen komt.

In het artikel worden vele gemeentes besproken, waaronder ook de gemeentes die de scanvoertuigen van Brickyard gebruiken.

Lees het volledige artikel hier in het AD.

Andere interessante artikelen:

RTL Nieuws belicht aanpak van sluipverkeer in Gemeente Vijfheerenlanden

RTL Nieuws heeft recent aandacht besteed aan de maatregelen die de Gemeente Vijfheerenlanden heeft genomen om de problematiek rondom sluipverkeer aan te pakken. Naarmate het sluipverkeer tussen Vianen en Lexmond toenam, kwam niet alleen de leefbaarheid, maar ook de bereikbaarheid van hulpdiensten in het gedrang. Als reactie hierop heeft de gemeente in samenwerking met Brickyard…
Bekijk het hele artikel
camerahandhaving + bollard (Poller)