Start van de ‘Landelijke Uitrol Flitscamera’s op overwegen’

Flitscamers - camarahandhaving Spoorwegovergang Bunnik

Op 17 januari 2024 hebben Harro Homan (Regiodirecteur Randstand Noord) van ProRail en Wethouder Julie d’Hondt van gemeente Bunnik het startsein gegeven voor de ‘Landelijke Uitrol Flitscamera’s op overwegen’.

Met trots kunnen wij melden dat vanaf 1 februari 2024 in Bunnik, de eerste van 44 spoorwegovergangen gaat worden gehandhaafd met behulp van de door Brickyard en ARVOO aan ProRail geleverde handhaafoplossing.
Dit betreft de complete softwarematige handhaafoplossing inclusief de gebruikerssoftware voor de boa’s en de AI ANPR camera’s van ARVOO die speciaal ontwikkeld zijn voor zowel het herkennen van de kentekenplaten, maar ook op basis van AI het automatisch herkennen van het knipperen van de rode lampen en de stand van de overwegbomen.

Andere interessante artikelen:

Brickyard ontvangt definitieve gunning voor ANPR-camera’s in Nijmegen

Brickyard heeft de definitieve gunning ontvangen betreft de Europese Openbare Aanbesteding ‘Levering ANPR-camera’s, software, implementatie, beheer en onderhoud’ van gemeente Nijmegen. Om de leefbaarheid, het winkel- en verblijfsklimaat in onze steden te verbeteren én overlast te beperken, stellen negenentwintig gemeenten één of meerdere gebieden in zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Deze gebieden noemen wij een…
Bekijk het hele artikel