Samenwerking Brickyard – Traffic Service Nederland

Samenwerking Brickyard – Traffic Service Nederland

In welke opzichten versterken jullie elkaar?

Yorick

Yorick: “Met onze mobiliteitsoplossingen ontzorgen wij onze klanten en gebruikers. En dan gaat het vooral om betrouwbaarheid, het creëren van meerwaarde voor de klant en de focus op een leefbare maatschappij. In die elementen vinden wij elkaar en vullen we elkaar aan. Het gaat dan bijvoorbeeld om betrouwbare en innovatieve mobiliteitsoplossingen, zoals het gebruik van ANPR-camera’s en handhavingssoftware op mobiele telefoons. Oplossingen waarmee we samen bijdragen aan leefbaarheid. Het is fijn om onze waarden terug te zien bij TSNed!”

Martin: “Bij TSNed zijn wij altijd op zoek naar innovaties om vraagstukken in onze branche op te lossen.  We hebben een sterke drive om veiligheid via techniek te vergroten. Brickyard slaagde erin om die techniek toe te passen met softwarematige oplossingen en ANPR-camera’s en precies dat is waar het volgens mij om draait. Daarom is onze samenwerking ook zo’n goede match. We hebben beiden aanvullende expertise in verkeersveiligheid en leefbaarheid. En we hebben soortgelijke bedrijfswaarden: een focus op langdurige samenwerking, innovatie en betrokkenheid. Stuk voor stuk zaken die onmisbaar zijn als je voor een opdrachtgever écht van toegevoegde waarde wilt zijn. We zijn blij dat wij die waarden bij elkaar herkennen.”

Welke successen hebben jullie samen al geboekt?

Yorick: “Brickyard en TSNed hebben inmiddels op meerdere projecten succesvol samengewerkt. Een prachtig voorbeeld is Brexit IJmuiden, in opdracht van Rijkswaterstaat. Daarin passen we samen een
innovatieve toegangstechniek toe. Met behulp van camera’s met kentekenherkenning monitoren we de toegang tot parkeerplaatsen. Dat doen we via een real-time dashboard.”

Martin: “Ook werken we samen aan de vaccinatie- en teststraat op Rotterdam Airport, in opdracht van gemeente Rotterdam. Een actueel thema waarin we via een innovatieve toegangstechniek de toegang tot de vaccinatie- en teststraat monitoren. Ook dat doen we via camera’s met kentekenherkenning en een real-time dashboard.”

Yorick: “Een andere mooi voorbeeld van onze samenwerking is die bij een asfalteringsproject van het fietspad Leidsevaartweg in Heemstede, in opdracht van KWS Infra. Via een innovatieve toegangstechniek borgen we de bereikbaarheid voor het  bestemmingsverkeer (zoals nood- en hulpdiensten).

Waar ligt de focus van Brickyard?

Yorick: “Als onderdeel van een familiebedrijf heeft Brickyard meer dan 90 jaar ervaring in de mobiliteitsmarkt. Als software bedrijf hebben we unieke expertise in het bedenken en ontwikkelen van innovatieve software-oplossingen en diensten voor de mobiliteitsmarkt. Onze software vindt zijn weg naar handhavingsoplossingen voor gemeenten en andere overheden. Ook zijn wij specialist in scanauto’s, camerahandhaving en softwareoplossingen die BOA’s op hun smartphones toepassen. Het resultaat is een optimaal handhavingsbeleid en gerichte sturing, waarmee we bijdragen aan de leefbaarheid in steden. Door onze ervaringen met handhaving en kentekenherkenning hebben we ook een parkeeroplossing gecreëerd, XPark, die volledig op basis van kentekencamera’s werkt. Met XPark helpen wij eigenaren van parkeerterreinen efficiënter om te gaan met de beschikbare parkeercapaciteit. Bij overcapaciteit kan een eigenaar zijn parkeerterrein ook commercieel exploiteren.”

En die van TSNed?

Martin: “TSNed biedt veiligheid en doorstroming door verkeersmaatregelen. Naast het plaatsen van tijdelijke verkeersmaatregelen adviseren wij ook over verkeersmodellen en het plannen en coördineren van verkeersprojecten. Wij hebben het unieke vermogen om voor alle verkeersprojecten, zowel van tijdelijke als permanente aard, oplossingen aan te reiken. Deze oplossingen garanderen een optimaal resultaat, zijn duurzaam en passen binnen het budget van de opdrachtgever. Iedere aanvraag is uniek en behandelen we als zodanig. Zo ontstaat de optimale oplossing voor alle betrokken partijen, met de weggebruiker voorop.”