Camerahandhaving zorgt voor ‘minder overlast in Huygenskwartier’

Camerahandhaving Voorburg
Eind 2018 heeft Brickyard handhavingscamera’s geplaatst bij het Huygenskwartier in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het doel van de camera’s was om automobilisten en scooterrijders te weren uit het voetgangersgebied in het centrum van Voorburg – het Huygenskwartier. Een jaar later heeft de gemeente geconstateerd dat een succesvolle gedragsverandering heeft plaats gevonden en dat het aantal snorfietsers in het centrum met ongeveer 70% is afgenomen.

Zoals bovengenoemd, zijn de camera’s in het eind van 2018 geplaatst, enkele maanden later – februari 2019 – zijn deze camera’s begonnen met handhaven. Deze camera’s vervingen een ouderwets bollard systeem, dit systeem werkte niet naar wens en vereiste ook overbodig duur onderhoud. De bestuurders kregen bij de eerste overtreding een waarschuwingsbrief, daarna werden er pas boetes uitgedeeld, zodat de bewoners eerst goed op de hoogte gesteld waren. Volgens het Voorburgs Dagblad zijn er tot 31 oktober 2019 in totaal bijna 4.500 boetes uitgeschreven, waarvan ongeveer 2.500 aan brom- en snorfietsers.

Wethouder van Eekelen (Huygenskwartier) is eind 2019 in gesprek gegaan met het Voorburgs Dagblad, in dit gesprek zegt hij dat bewoners en ondernemers echt minder last ervaren van auto’s en scooters in het voetgangersgebied. “Dit is positief, minder verkeer in het voetgangersgebied maakt het Huygenskwartier nog aantrekkelijker voor bezoekers en bewoners.” Aldus wethouder van Eekelen.

Lees het volledige artikel van Voorburgs Dagblad hier.

Deel dit nieuws

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Andere interessante artikelen:

Camerahandhaving verhelpt problemen bij bussluis in Breda

Sinds jaar en dag heeft de gemeente Breda een hoofdpijndossier gehad aan de bussluis bij de Houtmarkt. De ouderwetse installatie had een eigen leven en was daardoor onvoorspelbaar, gevaarlijk en erg duur voor de gemeente. De bollard ging namelijk regelmatig kapot en veroorzaakte zelfs schade aan politievoertuigen en bussen. Brickyard heeft dit probleem opgelost met slimme camerahandhaving.

Lees meer »

Camera bij bussluis Rijksstraatweg Ridderkerk

Deze maand is de gemeente Ridderkerk gestart met camerahandhaving bij de bussluis op de Rijksstraatweg. Bewoners hebben al langere tijd last van het sluipverkeer via de bussluis. Tijdens de proef wordt gekeken of camerahandhaving zorgt voor minder sluipverkeer.

Lees meer »