Brickyard neemt Elpar over

Elpar-overname

Brickyard heeft het Brabantse Elpar overgenomen, dat op 18 maart 2020 failliet is verklaard. De overname betreft onder andere de activa, een aantal domeinnamen (waaronder Elpar.nl), het intellectuele eigendom van de software voor de website van Elpar B.V. en enkele klantendatabases. De koopovereenkomst tussen Brickyard B.V. en de curator is afgerond.

Marktleider mobiliteitsoplossingen

Brickyard is specialist in technische innovaties voor verkeer en parkeersystemen. Via hard- en software ontwikkelt Brickyard efficiënte oplossingen voor onder andere camera- en parkeerhandhaving en parkeersystemen. Brickyard maakt deel uit van Waysis waaronder ook Taxameter Centrale (TMC) valt. TMC / Brickyard is marktleider op het gebied van mobiliteitsoplossingen. Deze overname past goed in ambitie om marktleider te worden op het gebied van niet commerciële parkeersystemen voor vastgoedeigenaren, vve’s, bedrijfsverzamelgebouwen, hotels etc.

Andere interessante artikelen:

Brickyard laat open straatbeeld terugkeren op Escamplaan in Den Haag

Gemeente Den Haag heeft in 2023 de twee pollers op de Escamplaan nabij het Hagaziekenhuis verwijderd en vervangen door ANPR-camera’s met bijbehorende handhavingssoftware van Brickyard. Het camerahandhavingssysteem is sinds eind februari 2024 in werking. De pollers op de Escamplaan zijn meerdere keren het gesprek van de dag geweest. Maar liefst vijftig automobilisten zagen de geslotenverklaringen aan de…
Bekijk het hele artikel