Parkeerhandhaving in de gemeente: de scanauto

Parkeerhandhaving met een scanauto

Parkeerhandhaving zo efficiënt mogelijk maken? Zet een scanauto in als hulpmiddel. Met geavanceerde camera’s maakt het systeem vanuit praktisch iedere hoek, duizenden een scan per uur, en ligt de focus van de handhaver op de opvolging van voertuigen zonder parkeerrecht.

  • Volledig geautomatiseerde handhaving
  • Continue meting van parkeerdruk
  • Uitgebreide rapportage opties
  • Breed inzetbaar voor tellingen
Parkeerhandhaving met de scanauto

Een scanauto is efficient

De scanauto maakt fiscale handhaving op straat aanzienlijk minder arbeidsintensief. Doordat de auto honderden scans per minuut maakt en de backoffice alleen de voertuigen zonder geldig parkeerrecht doorgeeft aan de verwerkers, besteed je alleen aandacht aan voertuigen die gecontroleerd moeten worden.

Een handhaver kan vanachter zijn PC de suspects beoordelen en afhandelen. Alleen waar twijfel heerst of daadwerkelijk op locatie beoordeeld moet worden, wordt doorgezet naar de handhaver op straat. Met deze werkwijze behaal je optimale efficiency in de samenwerking op straat en blijft er meer tijd over voor overige taken.

Scanauto - tablet in ZOE

Intelligente backoffice voor de gemeente

Het scanvoertuig stuurt de foto’s met bijbehorende gegevens door naar de backoffice. Diverse databases worden bevraagd en alleen de overtreders blijven over om afgehandeld te worden. Dit kan direct achter de desktop of op straat door een opvolger die achter het scanvoertuig aan rijdt. Alle handelingen, scans en overige informatie zijn te gebruiken om rapportages te vervaardigen: geparkeerde voertuigen, parkeerdruk, gereden rondes, aanwezigheid op straat en zelfs de betalingsbereidheid. Deze informatie kan gebruikt wordt om data gestuurd de leefbaarheid in jouw gemeente te verbeteren.
Handhaven is nog nooit zo efficiënt geweest.

Analyse van parkeerbezetting

De scanauto detecteert alle geparkeerde voertuigen en verzamelt hiermee waardevolle parkeerinformatie. Niet alleen wordt de huidige parkeerdruk duidelijk, de auto verzamelt ook data waardoor het systeem rapportages kan creëren; elke handhavingsrit verrijkt uw data.
Rapportages kunnen gebruikt worden om informatie gestuurde verkeer- en mobiliteit keuzes te maken, waardoor de kwaliteit van leven in de gemeente omhoog gaat. Lees hier meer over rapportages.

Scanauto: backoffice dashboard in beeld
Vier scan auto's - parkeerhandhaving

Opvolging scanauto resultaten

Handhaven achter de scanauto aan is kinderspel met Bluebrick Select. Het grote overzichtsscherm laat je eenvoudig suspects selecteren om deze individueel of per groep op te volgen. Afhandeling doe je zo maximaal efficiënt.

  • Groot overzichtsscherm
  • Optimale samenwerking tussen scanauto en opvolger
  • Bestuurbaar vanuit de backoffice
  • Real time controle van de parkeerrechten

Brede handhaving doe je met Bluebrick Select

Met Bluebrick Select kan de handhaver een volledige groep suspects selecteren om alle dichtstbijzijnde opvolgingen doet. Dat maakt opvolging snel en accuraat en verkort de handhavingstijd, waardoor de scanauto ongestoord door kan rijden.

Collegahandhavers in de buurt kunnen eenvoudig bijspringen om de capaciteit tijdelijk te vergroten, bijvoorbeeld bij een grote parkeerplaats met veel suspects. Bluebrick select is erop gebouwd om accuraat en efficiënt op te volgen.

Scan auto + 2 keer Bluebrick Select

Vul het contactformulier in en wij bellen u binnen twee werkdagen

Uw gegevens worden enkel gebruikt voor een reactie op uw vraag of opmerking en worden periodiek (maximaal na 1 maand) verwijderd. Zie voor meer informatie ons privacystatement.

HEEFT U VRAGEN OVER SCANAUTO'S?

Bel ons of stuur ons je telefoonnummer via een emailbericht. Wij bellen je tijdens kantooruren binnen twee werkdagen.

Account manager Brickyard - Benno

Benno Freriks

Account Manager Handhaving

Benno is Account Manager voor alle handhaafoplossingen die Brickyard aanbiedt.
Je kunt bij Benno terecht voor een doordacht antwoord over:
– parkeerhandhaving
– camerahandhaving
– brede handhaving
– scanauto’s