Smart Parking wins several awards

smartparkingaward

Het vinden van een parkeerplaats in hartje Londen niet gemakkelijk; een derde van het autoverkeer is zoekverkeer. Om de doorstroming te verbeteren is een pilot uitgevoerd met SmartEye sensoren van Smart Parking. De sensoren geven aan waar een parkeerplaats vrij is en door middel van een mobiele app kunnen bezoekers gemakkelijk de vrije parkeerplaatsen vinden. De resultaten waren zo goed, de doorstroming is verbeterd en de benutting van de parkeerplaatsen is gestegen, dat Westminster Council heeft besloten nog eens 10.000 sensoren te plaatsen.

Deze baanbrekende inzet van het SmartPark systeem heeft twee prestigieuze prijzen opgeleverd; de Parking Technology Award bij de 2014 British Parking Awards en bij de 2014 Real IT Award won het project in de categorie Innovation in Technology. Bij de British Parking Awards versloegen Westminster en Smart Parking negen andere genomineerden, uit een totaal van 15 inzendingen. De onderscheiding onderstreept de kracht van de technologie en de voordelen van het project.

Bij de Real IT Awards werden grote namen als Kimberley-Clark, Tata Steel, Marston's Pubs en winkelketen GAME verslagen. Volgens de jury had "de innovatie zeer duidelijke doelen en ambities en werkte deze gewoon heel goed. De oplossing toont aan hoe het gebruik van moderne technologie kan worden gebruikt om problemen in de echte wereld op een eenvoudige en succesvolle manier op te lossen." Smart Parking en Westminster eindigden verder als runner-up in de categorie Project van het Jaar, achter de Volkswagen Group, en in de categorie Best Use of Mobile Technologies, achter GlaxoSmithKline en PepsiCo.

Kieran Fitsall van Westminster City Council: "Het team van Westminster City Council is erg blij dat we deze twee prijzen hebben gewonnen. Samen met Smart Parking hebben we hard gewerkt aan een systeem, waarvan wij geloven dat het een echt een verschil zal maken voor automobilisten die op zoek zijn naar een parkeerplaats in Westminster."

Charlie Leaper van Smart Parking voegt toe: "We zijn echt blij dat Westminster deze prestigieuze prijzen heeft gewonnen en we zijn ervan overtuigd dat we de parkeerbeleving van bewoners, bedrijven en bezoekers zullen transformeren. De SmartPark oplossing vormt een blauwdruk voor de toekomst van parkeerbeheer in iedere stad. We zijn blij dat we aan de wieg staan van deze verandering."

Back to overview...